Το Βιβλίο της Εβδομάδας

Παλιά και νεότερα, μικρά και μεγάλα, όμως όλα αγαπημένα κείμενα του Θανάση Γιαλκέτση στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, συγκεντρωμένα όλα στο «Σημειωματάριο Ιδεών», aπό τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Χαρακτηριστικά μιας εποχής, έτσι για να θυμηθούμε πως η εξαιρετική πένα, όταν υπάρχει, μας δίνει εκτός από την εποχή και την ερμηνεία της.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα

Ελευθεροτυπία στο διάστημα από το 1993 έως το 2010. Μεταξύ του 1993 και του 2010 συντελέστηκαν σημαντικές αλλαγές, που επαναπροσδιορίζουν τους όρους της θεωρητικής και πολιτικής συζήτησης. Το 1993 απέχει λίγα μόλις χρόνια από το ιστορικό ορόσημο του 1989. Το 2010 δεν είναι μακρινό από το 2008, από τη χρονιά που ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημόσιας συζήτησης σε αυτές τις τελευταίες δυο δεκαετίες υπήρξε η τάση για μια βαθμιαία αποπολιτικοποίηση. Η κρίση των ιδεολογιών που κυριάρχησαν στις συγκρούσεις του 20ου αιώνα τροφοδότησε μια σειρά από (μεταϊδεολογικούς) κοινούς τόπους.

Λίγα λόγια για τον Θ. Γιαλκέτση
Γεννήθηκε το 1954 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και από το 1959 ζει στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος του Νομικού και του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκτός από συντάκτης στην «Ελευθεροτυπία», υπεύθυνος της εβδομαδιαίας στήλης «Σημειωματάριο Ιδεών» στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ήταν επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας, από τον Ιούνιο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα