Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές με επικεφαλής τον Σταύρο Κοντονή και την συμμετοχή του Λευτέρη Γιαννάτου και της Διονυσίας Γκλαβά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ

υπογράμμισαν «την ανάγκη ο λαός να ξανα-εμπιστευτεί την απερχόμενη κυβέρνηση ως τον μόνο εγγυητή για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές με ταυτόχρονη λήψη μέτρων προς όφελος του λαού και υποστήριξαν πως τους 7 μήνες της διακυβέρνησης δόθηκαν «δείγματα γραφής» για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανακουφίσει την πλειοψηφία των πολιτών».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επισήμανε ότι "το επίδικο αυτών των εκλογών δεν είναι άλλο από την προσπάθεια της τοπικής ολιγαρχίας, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του συστήματος της διαφθοράς και διαπλοκής να επανέλθουν στη διακυβέρνηση του τόπου. Στις 20 Σεπτέμβρη ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να υπάρχει κυβέρνηση της αριστεράς ή αν το παλιό πολιτικό προσωπικό θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο, με όσα γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.

Επίσης ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων» ενώ στάθηκε "στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, στην απαγόρευση των απολύσεων, στην ΕΡΤ , στον αθλητισμό, στην είσπραξη του φόρου από την τηλεοπτική διαφήμιση κ.α.".

Ο κ. Γιαννάτος χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητική την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: "Όταν βλέπει κανείς αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα, να προσπαθούν να επιστρέψουν από το παράθυρο και μου γίνεται πρόσκληση να συμμετέχω στον αγώνα για να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, ήταν αδύνατο να αρνηθώ".

Τέλος η κ. Γκλαβά ανέφερε ότι ο "ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε πιέσεις από το εξωτερικό, από το εσωτερικό αλλά και από το ίδιο το κόμμα, αφού σύντροφοι που από καιρό είχαν οργανωθεί τελικά αποχώρησαν. Παρά την επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση η κυβέρνηση υπέγραψε μια επώδυνη συμφωνία για να μην οδηγηθούμε στην άτακτη χρεοκοπία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα