«Το πλεόνασμα μπορεί να γίνει έλλειμμα»

Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδα επιδεινώνονται και μπορεί να δούμε επιστροφή ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας που πρόκειται να δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Η Ελλάδα αναμενόταν να καταγράψει δημοσιονομικό πλεόνασμα εξαιρουμένης της πληρωμής των τόκων το τρέχον έτος, αλλά "αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα εξανεμίζεται", είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ,
σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής του στη γερμανική Handelsblatt.

Η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της να καταγράψει πρωτογενές πλέονασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ, αλλά η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ άφησαν τον περασμένο μήνα να εννοηθεί πως ίσως αποδεχτούν μια ελληνική... αστοχία.

"Μπορεί να γίνει ακόμη και έλλειμμα" φέτος λόγω της σχεδιαζόμενης αύξησης των κυβερνητικών δαπανών και των συρρικνούμενων φορολογικών εσόδων, είπε ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα καταβάλλουν γρήγορα τους οφειλόμενους φόρους, φέρεται να είπε. Η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, πρόσθεσε, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα