Το μουσικό Παρίσι στο Gazarte

Η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και ο δεξιοτέχνης πιανίστας Δημήτρη Γιάκας θα μας μεταφέρουν μουσικά στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, με την παράσταση «Sous le Ciel de Paris» απόψε στο Gazarte.
Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν άριες και τραγούδια του "πατέρα" της γαλλικής οπερέτας Jacques Offenbach, του συνθέτη Reynaldo Hahn και μερικές από τις γνωστότερες μελωδίες του Gabriel
Fauré. Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα κλείσει με την γνωστή σε όλους "χαμπανέρα" από την Κάρμεν του Georges Bizet.

Στη συνέχεια (μετά το διάλειμμα) το κοινό θα απολαύσει τις πέντε ελληνικές μελωδίες του Maurice Ravel, το περίφημο "Priez pour paix", που έγραψε το 1938 ο Francis Poulenc και το γνωστότατο Chemins de l'amour, που συνέθεσε δύο χρόνια αργότερα (1940). Με μια γαλλική, επίσης, μελωδία του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Richard Wagner (Dors, mon enfant) ,η συναυλία θα συνεχίσει με τρεις από τους γνωστότερους γάλλους συνθέτες, Charles Gounod, Jules Massenet και Erik Satie για να κλείσει με το περίφημο "Sous le ciel de Paris" του Hubert Giraud. Η συναυλία υποστηρίζεται από το Gazarte και από το γαλλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde.

Gazarte Βουτάδων 32-34, Γκάζι - τηλ. 2103460347
Keywords
Τυχαία Θέματα