Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα αλλά και για το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν. Οι συζητήσεις αυτές αναμένονταν να λάβουν χώρα την άνοιξη, μόλις η Eurostat αξιολογήσει τις δημοσιονομικές επιδόσεις
της χώρας για το 2013, ωστόσο οι σημερινές δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου, από το Νταβός της Ελβετίας, υποδηλώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, ο Όλι Ρεν είπε ότι θα ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών μηνών», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει η αποστολή των ελεγκτών στην Αθήνα πριν το τέλος του Ιανουαρίου. Οι επικεφαλής της τρόικας, πρόσθεσε, θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.

«Η Ελλάδα η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της κρίσης του δημόσιου χρέους σημειώνει σημαντική πρόοδο στο μακρύ δρόμο της προς την ανάκαμψη, κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί πριν από δύο χρόνια», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο Νταβός.

«Ενάντια σε όλα τα σενάρια περί τέλους του κόσμου, οδηγήσαμε το ευρώ έξω από την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα