Το «ίδιο έργο» για Μέρντοκ

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Ρούπερτ Μέρντοκ μετά τη σύλληψη στελεχών της ταμπλόιντ εφημερίδας του, The Sun, στο πλαίσιο των ερευνών για παράνομες πρακτικές συλλογής ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας αστυνομικών.

Πέρυσι, ο Μέρντοκ έκλεισε την εβδομαδιαία ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World μετά τις κατηγορίες
ότι δημοσιογράφοι της είχαν παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο μιας δολοφονημένης μαθήτριας, που προκάλεσαν κοινωνική κατακραυγή.

Οι διαφημιστές ακύρωσαν συμβόλαια με την εφημερίδα και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις δημοσιογραφικές πρακτικές.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης πρόκειται να μεταβεί στο Λονδίνο αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ένα ακόμα σκάνδαλο στην αυτοκρατορία του, αλλά ενδέχεται να χειριστεί το θέμα της Sun με διαφορετικό τρόπο δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει διαστάσεις.

Η αστυνομία συνέλαβε εννέα εργαζόμενους και πρώην εργαζόμενους στη Sun τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Δύο από τους συλληφθέντες το Σάββατο, πέραν των εργαζομένων στη SUN, είναι ένας υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας και ένα μέλος των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

Εν τω μεταξύ, σε αντίθεση με την έντονη αντίδραση στην υπόθεση της News of the World το περασμένο καλοκαίρι, ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Τζέρεμι Χαντ, μιλώντας στο BBC εξήρε τον Μέρντοκ γιατί -όπως είπε- με το δορυφορικό δίκτυό του Sky αύξησε τον πλουραλισμό των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος εξήρε και τις εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της News of the World, γιατί αποκάλυψε εγκληματίες και έφερε πολιτικούς ενώπιον των ευθυνών τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα