Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή»

Με μαρτυρίες μεταναστών που έχουν δεχθεί επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, και με τις  σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία μέσα από μαρτυρίες και ντοκουμέντα που έχουν δημοσιευθεί και στον Τύπο, ασχολείται το τρίτο μέρος της έρευνας του Αθήνα 984, για τη Χρυσή Αυγή

Την
έρευνα, που παρουσιάζεται καθημερινά στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη, επιμελήθηκαν οι Ελευθερία Κουμάντου, Στέλλα Παπαμιχαήλ, Μαρία Παύλου και συνεργάστηκαν οι: Τζίνα Μοσχολιού, Δέσποινα Μπαρδάκου και Δημήτρης Φανός.

Το 2008, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σήμερα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στην εκπομπή «Κουτί της Πανδώρας» είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή, εγκληματική οργάνωση.

«Καταρχήν πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση. Έχει μέχρι τώρα τραυματίσει σοβαρά, πάρα πολλούς, έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων και πιστεύω ότι κάποια στιγμή, πρέπει να δούμε την ύπαρξή της. Κάποια στιγμή μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα διαλυθεί, δυστυχώς όμως υπάρχει. Συνεπώς είναι ένα θέμα το οποίο επίσης πρέπει να δούμε ως κοινωνία και ως κράτος. Κατά πόσο τέτοιου είδους οργανώσεις πρέπει να υπάρχουν και μάλιστα να λειτουργούν εντός εισαγωγικών ... νόμιμα» είχε δηλώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Αφγανός Χαϊνταρί Μουσταφά, στις 23 Δεκεμβρίου, βγαίνοντας από τον πολιτιστικό σύλλογο ΝΟΥΡ, που απέχει μόλις 70 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, δέχθηκε επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, που τον προπηλάκισαν και του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Η περιπέτειά του όμως, δεν τελείωσε εκεί, καθώς συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Του είπαν ότι είχαν πολύ δουλειά για να ασχοληθούν με την υπόθεση του, του είπαν επίσης να επιτίθενται και αυτοί σε όσους τους χτυπούν για να απαντήσει ο μετανάστης ότι εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε πόλεμο. Τελικώς η αστυνομία δέχθηκε την καταγγελία του, μετά απο παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε η «Ανοιχτή Πόλη», ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Αθήνα 9.84 επικοινώνησε και με ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ακουστεί και η δική τους άποψη. «Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τον Έλληνα στις γειτονιές που έχουν κατακλυστεί από ληστές από εγκληματίες, από δολοφόνους από εμπόρους ναρκωτικών και τα λοιπά. Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που λένε ότι χτυπάνε, κάνουνε, δείχνουνε το ένα το άλλο αυτά΄είναι ψέματα αλλά από κει και πέρα όταν κάποιος μπει στο σπίτι σου να σου βιάσει τη γυναίκα σου και να σου σκοτώσει το παιδί σου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να αμυνθείς. Εάν αυτό θεωρείται τώρα πλέον ότι είσαι νεοναζί και το αυγό του φιδιού νομίζω δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά.
Εάν μία αντίδραση του κόσμου όχι μόνο της Χρυσής Αυγής του κόσμου θεωρείται ομάδα κρούσης αυτό είναι μία βρώμικη προπαγάνδα. Αλλά από κει και πέρα δεν είναι και σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Από ένστικτο πλέον ο
Keywords
Τυχαία Θέματα