Το ελληνικό θέατρο στη Χαϊδελμβέργη

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη, του Φεστιβάλ «Αγορά θεατρικών έργων της Χαϊδελβέργης», που διεξάγεται έως και τις 5 Μαΐου στην Χαϊδελβέργη και θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονου θεατρικού κειμένου.

Ανάμεσα στα ελληνικά έργα που διεκδικούν το διεθνές βραβείο θεατρικού κειμένου του Φεστιβάλ και το χρηματικό έπαθλο των 5 χιλιάδων ευρώ που το συνοδεύει, είναι το έργο της Λένας Χριστοπούλου «Αθανάσιος Διάκος: Η επιστροφή», «Το τυφλό σημείο»
του Γιάννη Μαυριτσάκη και το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Στην οθόνη φως», ενώ θα παρουσιαστεί και το «Λιωμένο Βούτυρο» του Σάκη Σερέφα, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου.

«Το Φεστιβάλ της Χαϊδελβέργης, είναι από τα σημαντικότερα και δίνει την ευκαιρία σε έργα κυρίως νεότερων συγγραφέων να προβληθούν στο εξωτερικό», επεσήμανε ο κ. Σερέφας, ο οποίος, όπως τόνισε από την εμπειρία που αποκόμισε μέσα σε ένα χρόνο, χάρη στη συμμετοχή του σε τρία θεατρικά φεστιβάλ - στο Παρίσι, στο Σεράγεβο και τώρα στην γερμανική αυτή πόλη την Χαϊδελβέργη- η κοινή εικόνα είναι ότι «τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι εντυπωσιασμένα από το νεοελληνικό θέατρο, τη φρεσκάδα, την πρωτοτυπία και την ανατρεπτικότητά του. Κι αυτό γιατί δεν φαντάζονταν ότι στην Ελλάδα του σήμερα, γράφονται τέτοια έργα».
Τέλος, πρόσθεσε ότι αυτό θα έπρεπε να κινητοποιήσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου, όπως είπε, να υποστηρίξει αυτές τις ενέργειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα