Ραντεβού στην Ουάσινγκτον για το χρέος

Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Στη σύσκεψη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Τρόικας, η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως και άλλοι που έχουν συμφέροντα από αυτή τη συζήτηση. Στο μεταξύ, δεν απέκλεισε η Τρόικα στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση
στο Παρίσι, όπως απεκάλυψε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, ωστόσο αυτές θα εξαρτηθούν από τις αντοχές του προϋπολογισμού του 2015.

Για τον ΕΝΦΙΑ, το κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαίωσε πως η Τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές, αρκεί να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. ευρώ. Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μεταφέρεται η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας με όλες τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Κινδύνους για νέα μέτρα βλέπει η αντιπολίτευση. Για χιλιάδες νέες απολύσεις και περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Οι κόκκινες γραμμές του υπουργού Εργασίας μετατράπηκαν σε λευκές σημαίες συνθηκολόγησης». Κάθε διαπραγμάτευση με την τρόικα, φέρνει νέες απώλειες για τα εργατικά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα επισημαίνει το ΚΚΕ. Για δήθεν διαπραγματεύσεις, ενώ προετοιμάζεται το νέο μνημόνιο μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Να αποκρούσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της τρόικας και να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, καλεί την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ.
Keywords
Τυχαία Θέματα