ΝΑΤΟ: Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Το ραντεβού Σαμαρά-Ερντογάν γίνεται στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας
να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο κ Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν που ενισχύει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη χώρα.

Υπέρ της απεμπλοκής της χώρας από το ΝΑΤΟ τάχθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη της ΝΔ. Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε την Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους και παρέπεμψε σε απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ, προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας εκτόξευσαν οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ απειλούν με νέες κυρώσεις.

Σήμερα στο μεταξύ θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της ομάδας Επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, με δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο για εκεχειρία από τις δύο μετά το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, εμπόλεμη η ατμόσφαιρα στη Μαριούπολη, στην οποία έχουν φτάσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα