Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση με την τρόικα

Το θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και πιθανότατα και των αμυντικών βιομηχανιών, τέθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα, η οποία οκληρώθηκε πριν από λίγο, την ώρα μάλιστα που οι δανειστές ετοιμάζουν βαλίτσες, ενόψει και του Eurogroup της Πέμπτης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα επιστρέψουν

στην Αθήνα και με ορατό, πλέον, το ενδεχόμενο η συμφωνία να έρθει με τη νέα χρονιά.

Στην πρωινή συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, τέθηκε επί τάπητος το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων και ειδικά αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων».

Να μην δεχθεί «νέα μέτρα με το όποιο περιτύλιγμα των διαρθρωτικών αλλαγών», που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, καλεί την κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ανακόψουν τον αντιλαϊκό κατήφορο», σχολιάζει το ΚΚΕ με αφορμή τις συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα