Το 101 των Depeche

Ένα μοναδικό μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Depeche Mode θα παρουσιαστεί, την 1η Απριλίου στο θέατρο Badminton της Αθήνας και είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δίνεται άδεια για μια τέτοια προβολή.

Το 101 είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μία ομάδα fans των Depeche Mode

να ακολουθούν το group στη τελευταία στάση της αμερικανικής περιοδείας του.

Ο Pennebaker επέλεξε να μην ακολουθήσει τους Depeche Mode με την κλασική, ορθόδοξη σκηνοθετική ματιά των rock ντοκιμαντέρ. Επικέντρωσε το βλέμμα του στο αυθόρμητο, στο τυχαίο και στις παρορμήσεις των στιγμών. Γι' αυτό, ίσως, το 101 παρακολουθείται από το θεατή με μία αίσθηση δέους και αμεσότητας: αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, στα παρασκήνια, συμμετέχεις στα αστεία και στις τεταμένες στιγμές του tour crew, ανεβαίνεις στο λεωφορείο μαζί τους, ανεβαίνεις στη σκηνή τη στιγμή που ο David Gahan στέλνει αυτά τα κύματα ενέργειας στο κοινό, δημιουργώντας συναισθηματικές παλίροιες.

Μέσα στην ταινία, μία εκλεκτική επιλογή από εμβληματικά τραγούδια των Depeche Mode ακούγονται από μία μπάντα που πρώτα η ίδια ένιωθε το δέος της αμερικανικής ηπείρου και των καινούργιων μεγεθών της καριέρας της. Από το Behind The Wheel ως το Black Celebration και από το Shake The Disease ως το Everything Counts o Gahan εμφανίζεται ως ένας "τεράστιος" τραγουδιστής, έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του rock star.

Από το Bassildon του Essex ως την Pasadena της California, η απόσταση διανύθηκε με δάφνες.

Αθήνα:
θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
Τηλέφωνο: 13855 και (+30) 210 88 40 600
Δευτέρα 1 Απριλίου 2013
Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 Euro

Keywords
Τυχαία Θέματα