Επικρίσεις κατά του Ολάντ

Απογοήτευση και σκεπτισμό προκάλεσε στους Γάλλους πολίτες και πολιτικούς η χθεσινή πολυαναμενόμενη εμφάνιση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική τηλεόραση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απάντησε σε τρία βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους Γάλλους: τι θα γίνει με την αγοραστική δύναμη, την ανεργία και την ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL. Όπως χαρακτηριστικά είπε:
«Οι Γάλλοι αυτό που περίμεναν ήταν να δουν ένα πολιτικό με όραμα και στρατηγική. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι μηχανικός συνεργείου, για να έχει μια εργαλειοθήκη και να προχωρά σε επισκευές».

«Δεν υπήρχε αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας στην εμφάνιση του Φρανσουά Ολάντ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως «οι Γάλλοι είδαν χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ακριβώς είναι. Ψύχραιμο, ήρεμο με συγκεκριμένο όραμα και θέληση στοχεύοντας στη μείωση της ανεργίας ως το τέλος του 2013 και στην ανάπτυξη, χωρίς την οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσει η ανεργία».
Keywords
Τυχαία Θέματα