Σήμερα θα σταλεί η λίστα μεταρρυθμίσεων

Το πρωί αναμένεται να αποστείλει η Κυβέρνηση -στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης- τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις.Συμπεριλαμβάνονται τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, τους πλειστηριασμούς, τα «κόκκινα δάνεια», τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στην συμφωνία Τσίπρα -Γκουρία, για τις αναγκαίες διαρθρωτικές

μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο.

Το απόγευμα οι υπουργοί του Eurogroup θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης για την αξιολογήσουν.

Εξάλλου, την Τρίτη το πρωί στις 11 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επίσης θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μετά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup.

"Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πως μέσα από αυτήν τη συμφωνία θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος προστίθεται στον κατάλογο των εσωκομματικών αντιδράσεων με αιχμή του δόρατος αυτή του Μανώλη Γλέζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα