Αίτημα άρσης ασυλίας της Ζαρούλια

Στον Άρειο Πάγο βρίσκεται αίτημα για άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια για δικογραφία που έχει σχηματίσει η ΓΑΔΑ μετά την εύρεση σφαίρας στα ρούχα του Νίκου Μιχολαλιάκου κατά το πρώτο επισκεπτήριο της στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σε λίγη ώρα, πάντως, θα συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής η οποία αναμένεται να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας των συγκεκριμένων βουλευτών.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη,

ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο δράστης-που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, για τη δολοφονία Φύσσα- κλήθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ,την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφανθεί η Ολομέλεια της βουλής για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλου Μπούκουρα, Κασσιδιάρη, Παναγιώταρου και Αλεξόπουλου.

Την ίδια ώρα, νέο αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή για εξύβριση κατά του δημάρχου Κορίνθου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε γνωστό ότι η τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για τη Χρυσή Αυγή θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα και όχι σε αυτό για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων, που πρόκειται να έρθει προς συζήτηση μετά από δύο εβδομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη δική του τροπολογία, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι δίνεται η δυνατότητα στη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία τριών πέμπτων δηλαδή πάνω από 180 βουλευτές να αναστείλει τη χρηματοδότηση κόμματος του οποίου ο αρχηγός ή τα μισά μέλη της ΚΟ παραπέμπονται για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

«Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας, αυτή η συμπεριφορά δε θα είναι πλέον ανεκτή» προειδοποιούν οι Anonymous με νέο βίντεό τους απευθυνόμενοι στους ηγέτες της Χρυσής Αυγής και προσκαλούν σε παγκόσμια δράση στις 26 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα