«Δεν χρειάζονται νέοι φόροι»

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους φόρους, το πρόβλημά της είναι η εισπραξιμότητα των ήδη υφισταμένων», τόνισε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ερωτηθείς για την έκθεση του ΔΝΤ, που μιλάει για πρόσθετα μέτρα της τάξης των 6,8 δισ. ευρώ. .

Συναντήσεις με τις ηγεσίες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, είχε σήμερα ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χόρστ

Ράιχενμπαχ. Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ ο κύριος Ράιχενμπαχ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους φόρους, το πρόβλημά της είναι η εισπραξιμότητα των ήδη υφιστάμενων.

Στο επίκεντρο των επαφών με το Γιάννη Βρούτση, βρέθηκαν η πιλοτική εφαρμογή -για πρώτη φορά- του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η ενίσχυση του προγράμματος επιταγής εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας και η αναδιοργάνωση της Επιθεώρησης Εργασίας. Ειδικά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θα εφαρμοστεί στις αρχές του 2014 , σε 2 περιφέρειες της Ελλάδας οι οποίες δεν έχουν καθοριστεί , με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης εντός των επομένων ημερών.

Με την απόφαση θα καθορίζονται το ύψος του επιδόματος , το οποίο υπολογίζεται στα 250 ευρώ με 280 ευρώ, τα εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και η διάρκεια καταβολής του.

Με βάση τα σενάρια που έχουν στα συρτάρια τους οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, δεν αποκλείεται το νέο επίδομα να είναι κυμαινόμενο ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα κάθε δικαιούχου, αντικαθιστώντας άλλες κοινωνικές παροχές και επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συνοδεύεται -κατά περίπτωση- από υπηρεσίες υγείας , παιδείας, κοινωνικής φροντίδας και πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς, ενώ για τον προσδιορισμό του δικαιούχου θα λαμβάνεται υπόψιν η συνολική περιουσιακή κατάστασή του, σε συνεργασία με την εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής περίπου 3,5 εκατ. Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας βλέπει το κούρεμα ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής στο γραφείο προϋπολογισμού της βουλής . Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 διευκρίνισε ότι αν τελικά ένα μεγάλο μέρους του χρέους δεν φύγει από τις πλάτες μας τότε θαδυσκολευτούμε να προσεγγίσουμε τις αγορές.

Συνάντηση με τον υπ. Εσωτερικών.

«Οι δήμοι αποτελούν, -εν μέσω μιας δύσκολης εποχής-, το προπύργιο της πρόνοιας και το καταφύγιο εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετα από συναντηση που είχε με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ .

Παράλληλα ο κ Μιχαλάκης επισήμανε ότι για αυτόν το λόγο θα πρέπει να ενισχυθούν οι δήμοι με ευρωπαϊκά κονδύλια, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις προνοιακές δράσεις και το επόμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα