Κρίσιμο τεστ το πολυνομοσχέδιο

Με την κυβέρνηση να διανύει κρίσιμη εβδομάδα για την συνοχή της πλειοψηφία της στη Βουλή, καθώς την Παρασκευή εισάγεται για να ψηφιστεί την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο σκούπα που περιλαμβάνει τις νέες δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας καλούν τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες «να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφο τους στο νόμο για το φρέσκο γάλα». Σε σχετική

ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο» για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος και προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρία άρθρα -ένα για τις τράπεζες, ένα για τις φορολογικές αλλαγές κι ένα με όλες τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Έτσι, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο για τους βουλευτές να καταψηφίσουν μόνο τη ρύθμιση για το γάλα.

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σημείωσε ότι οι διαφωνούντες βουλευτές δεν έχουν δει το τελικό κείμενο της ρύθμισης για το γάλα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν ενημερωθούν σχετικά θα καμφθούν οι αντιρρήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα