Την ισοπέδωσε...

Η Μπαρτσελόνα έφερε τα πάνω-κάτω, τιμώρησε την Μίλαν με το επιβλητικό 4-0 και την Παρασκευή είναι στην κλήρωση των "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό και πήρε από το χέρι τους Καταλανούς για να τους οδηγήσει με δύο προσωπικά τέρματα στη τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το εμφατικό 4-0. Τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν οι Βίγια και Ζόρντι Αλμπα ενώ οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι.

Στο κατάμεστο

Καμπ Νου, οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα και με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Μέσι.

Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα στο γήπεδο με τρομερή ταχύτητα και εκείνη έφτασε στον Μέσι, ο οποίος με ένα ασύλληπτο σουτ έκανε το 1-0. Στο 13' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάρτσα όταν το σουτ του Ινιέστα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Αμπιάτι μετά από ασταθή απόκρουση του και στην επαναφορά ο Μέσι έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Η Μίλαν έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει αλλά στο 38' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ο Νιάνγκ εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Μασεράνο και έκανε το σουτ από πλάγια θέση που κατέληξε στο δοκάρι!

Ένα λεπτό, αργότερα, όμως, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το 2-0 και πάλι με δράστη τον Μέσι. Ο Ινιέστα έκλεψε τη μπάλα από τον Αμπροσίνι και πάσαρε στον Αργεντινό, ο οποίος με σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Με την κατοχή της μπάλας να είναι στο 70-30% υπέρ των γηπεδούχων, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Καταλανούς να εντείνουν ακόμα περισσότερο την πίεση τους για να φτάσουν σε ένα τρίτο τέρμα.

Αυτό ήρθε στο 55' με τον Βίγια, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από το γέμισμα του Μασεράνο και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0!Οι Ιταλοί αναγκάστηκαν πλέον να βγουν μπροστά στη συνέχεια και να τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να πετύχουν ένα γκολ που τους επέτρεπε να πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Στο 68', μάλιστα, έφτασαν κοντά στον στόχο τους όταν ο Ντάνι Αλβες έδιωξε σωτήρια τη μπάλα μετά το τακουνάκι του Αμπατε.

Στο 81' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «ροσονέρι» όταν ο Αλμπα αποσόβησε την τελευταία στιγμή το σουτ εκτός περιοχής του Ρομπίνιο.Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά στο παιχνίδι αλλά η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να φτάσει σε ένα τέταρτο γκολ που "σφράγισε" την πρόκριση της. Επειτα από αντεπίθεση, ο Ντάνι Αλβες βρήκε τον Ζόρντι Αλμπα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο (77' Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (74' Σάντσες), Πέδρο (83' Αντριάνο).

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί (75' Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι (60' Ρομπίνιο), Νιάνγκ (60' Μουντάρι), Ελ Σαραουί

Keywords
Τυχαία Θέματα