Τιμούν τη Ρίτα Μορένο

Το 50ο βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών θα απονεμηθεί στη Ρίτα Μορένο ως ύψιστη τιμή για το συνολικό έργο της, την προσφορά της στον κινηματογράφο και το ανθρωπιστικό έργο της.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ηθοποιό, ο οποίος προωθεί τα ιδεώδη του επαγγέλματος και η απονομή θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ρίτα Μορένο έχει κερδίσει ένα Όσκαρ

(για το ρόλο της στο West Side Story), δύο βραβεία Emmy, ένα Tony, ένα Grammy, ενώ της έχει απονεμηθεί το Προεδρικό Βραβείο Ελευθερίας και το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών.

Η 81 ετών ισπανικής καταγωγής ηθοποιός, έχει στο ενεργητικό της 71 χρόνια καριέρας και πρόσφατα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της, η οποία έγινε μπεστ σέλερ.

Η ίδια έχει παραδεχθεί στην αυτοβιογραφία της πως η κατάκτηση του Μάρλον Μπράντο της είχε γίνει εμμονή. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά εκείνη ήταν 22 ετών κι εκείνος 30. «Μόλις τον είδα την πρώτη φορά», γράφει «ένιωσα το αίμα μου να βράζει και το σώμα μου να καίει σαν να είχα πέσει σε καυτό νερό. Ήταν το συναίσθημα που εμπνέει τους ποιητές και τους στιχουργούς». Και συνεχίζει με ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις «Το να πω ότι ήταν τέλειος εραστής -ευφάνταστος, γενναιόδωρος, αισθαντικός- μοιάζει πολύ λίγο για να περιγράψω τι μου έκανε. Όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα