Ανθίζει «λουλούδι πτώμα»

Ένα γιγάντιο λουλούδι, το γνωστό και ως «λουλούδι-πτώμα», που αναδύει την οσμή σάρκας σε βαθιά σήψη, άνθισε την Κυριακή στον Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Το φυτό, που είναι το μεγαλύτερο και πιο δύσοσμο της κατηγορίας των τροπικών, άρχισε να ανθίζει την Κυριακή και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η ανθοφορία θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα.

Ανακαλύφθηκε το 1878 στην Ινδονησία, ανθίζει σπανίως, καλλιεργείται πολύ δύσκολα και χρειάζεται έξι χρόνια για να μεγαλώσει.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά

που ανθίζει στον Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον.

Το λουλούδι, με το επισημονικό όνομα «Amorphophallus titanum», ανθίζει σπανίως, καλλιεργείται πολύ δύσκολα και χρειάζεται έξι χρόνια για να μεγαλώσει. Είναι το μεγαλύτερο και πιο δύσοσμο τροπικό φυτό στον κόσμο και το όνομά του, σημαίνει «άμορφο γιγάντιο πέος».

Το φυτό ανακαλύφθηκε το 1878 στην Ινδονησία, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ανθίζει στον Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον, το ωράριο λειτουργίας του οποίου έχει παραταθεί, προκειμένου να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα