Θρίλερ με την τρόικα

Αγεφύρωτες διαφορές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως φαίνεται μετά και τη νέα αναβολή της συνάντησης των επικεφαλής των δανειστών με τον πρωθυπουργό, ενώ όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών μόνο ορισμένες από τις εκκρεμότητες θα κλείσουν μέχρι να αναχωρήσει ο κ. Σαμαράς για τη
Σύνοδο Κορυφής. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο πηγές από την τρόικα αναφέρουν ότι οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων είναι διατεθειμένοι την Παρασκευή να αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, αφήνοντας την καταβολή της δόσης του Μαρτίου παγωμένη έως τον Απρίλιο. Το νέο ραντεβού με τον πρωθυπουργό προγραμματίστηκε για τις 7 σήμερα το απόγευμα. «Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, δεν νομίζω να κλείσουν όλα τα θέματα αύριο. Εργαζόμαστε για να κλείσουν τα περισσότερα αύριο», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τα ανοιχτά ακόμη θέματα -σύμφωνα με πληροφορίες -είναι οι αποχωρήσεις απο το δημόσιο, το ειδικό τέλος ακινήτων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους απέναντι στις νέες απαιτήσεις της τρόικας. «Δεν μπορούν να ψηφιστούν νέα μέτρα λιτότητας», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ζητά γενναίες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ απέστειλε στην τρόικα τις προτάσεις του κόμματος για την ανεργία, χαρακτηρίζοντας την ανάσχεσή της κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της και χρειάζεται ανάσες και μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ύφεση. Επαναλαμβάνει ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, να αυξηθούν οι δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι άνεργοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα