Θλίψη για τον Γκουρντέλ

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στη Νίκαια της Γαλλίας, τόπο καταγωγής του Ερβέ Γκουρντέλ, που αποκεφαλίστηκε στην Αλγερία από οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα το μεσημέρι, μόλις επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, ένα «συμβούλιο άμυνας», ενώ σε δηλώσεις του χθες τόνισε ότι η Γαλλία

«ζει μια δοκιμασία», αλλά «δεν υποκύπτει ποτέ στον εκβιασμό».

Στο μεταξύ, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλες οι χώρες να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία τους έναντι όσων τις εγκαταλείπουν για να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος ή το ενισχύουν οικονομικά ή προπαγανδίζουν τη δράση του.

“Η τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή ως Ισλαμικό κράτος, θα πρέπει να απομειωθεί και εντέλει να καταστραφεί. Κανείς Θεός δεν μπορεί να επιτρέπει τις φρικιαστικές πράξεις στις οποίες έχουν προβεί οι τζιχαντιστές. Καμία θλίψη δεν δικαιολογεί αυτές τις πράξεις. Δεν υπάρχει λογική σε αυτούς. Άρα, δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με αυτήν την έκφανση του Κακού”, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το βήμα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα