Βομβαρδισμοί στην καρδιά της οικονομίας του ΙΚ

Τα μέσα με τα οποία χρηματοδοτείται το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή τα διυλιστήρια πετρελαίου, μπήκαν στο στόχαστρο των επιδρομών στη Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων: συγκεκριμένα, στο τρίτο «κύμα» επιδρομών, επλήγησαν 12 διυλιστήρια πετρελαίου.

Στο μεταξύ, την έγκριση του Κοινοβουλίου για συμμετοχή της βρετανικής αεροπορίας στις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα ζητήσει ο Ντέιβιντ Κάμερον. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης».

«Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο Κάμερον. Λίγο αργότερα, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλες οι χώρες να αυστηροποιήσουν τη νομοθεσία τους έναντι όσων τις εγκαταλείπουν για να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος ή το ενισχύουν οικονομικά ή προπαγανδίζουν τη δράση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα