Ανησυχία για τα συμφωνηθέντα

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε μη βιώσιμο, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, από την ελληνική κυβέρνηση η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με νέα συνέντευξή της. Παράλληλα η Γαλλίδα επικεφαλής του ταμείου εξέφρασε την ανησυχία της για το αν όσα συμφώνησε

με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη Κυριακή, θα υλοποιηθούν.

Νέα σύσταση προς τις ελληνικές τράπεζες να αποφεύγουν την περαιτέρω έκθεση στο δημόσιο χρέος απηύθυνε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Με επιστολή του συνιστά στις τραπεζικές διοικήσεις, όχι μόνο να μην αυξήσουν τη συμμετοχή τους στα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, αλλά να περιορισθεί η συμμετοχή αυτή και σε επίπεδο ομίλου, περιλαμβάνοντας πλέον και τις θυγατρικές των τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, θετικό σημάδι χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας την καταβολή χθες από την Ελλάδα της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για πρόοδο στην συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς έκανε λόγο και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά στην διαπραγμάτευση.

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα "μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις", προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Bέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία έως τις 24 Απριλίου εμφανίσθηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενώ έκανε λόγο για εξορθολογισμό των διαφόρων τμημάτων του ελληνικού δημοσίου χρέους, χωρίς 'κούρεμα' για κανέναν από τους πιστωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα