Θεσσαλονίκη: Εργαστήρια αυτονομίας

Πώς μπορώ να κατασκευάσω έναν κάδο κομποστοποίησης; Πώς θα κάνω συντήρηση στο ποδήλατό μου και πώς θα «φρεσκάρω» το παλιό αγαπημένο μου t-shirt; Αυτά είναι ορισμένα από τα εργαστήρια «Φτιάξτο μόνος σου», που θα διοργανωθούν στις 5 και 13 Απριλίου στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για εργαστήρια αυτονομίας που στοχεύουν στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες με ελάχιστα χρήματα μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα
και να καλύψουν βασικές ανάγκες.

«Στον καιρό της κρίσης θέλουμε να δώσουμε λύσεις πρακτικές και χωρίς έξοδα. Με βασικές γνώσεις και με δύο εργαλεία που έχει κάποιος σπίτι του θα μπορέσει να αποφύγει τα περιττά έξοδα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον σεβασμό του περιβάλλοντος και τη συνεργασία των ανθρώπων" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Οδυσσέας Χαλιτίδης.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τη "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014" και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή για όσους ενδιαφέρονται θα είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Απριλίου, θα γίνουν εργαστήρια για τον κάδο κομποστοποίησης, για συντήρηση ποδηλάτου, για παρασκευή βασικών ειδών διατροφής όπως το ψωμί και το γιαούρτι, για μεταποίηση παλιών ρούχων και μια συνεδρία yoga για εσωτερική ηρεμία και ισορροπία.

Στις 13 Απριλίου θα παρουσιαστούν οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, με συναρμολόγηση και λειτουργία ανεμογεννήτριας.

Παρόμοια εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν και τα προηγούμενα δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με την κατασκευή του ηλιακού φούρνου να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ στα επόμενα σχέδια είναι η δημιουργία πράσινων στεγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα