Θέμα στη Βουλή ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου και ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει θέμα στη Βουλή καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης θα ρωτήσει από τα έδρανα τον αρμόδιο Υπουργό.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
θεωρεί πως με την απόφαση ο Ισίδωρος Κούβελος (αρχηγός της ελληνικής αποστολής) ρίχνει νερό στον μύλο του ρατσισμού και ερωτά για το αν η Παπαχρήστου ανέβαζε στο twitter ένα ανέκδοτο με Πόντιους τι θα γινόταν...

Αναλυτικά όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Real FM:

«Όσο πιο πολύ σκέφτομαι την απόφαση τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι. Μάλιστα, ετοιμάζω μια ερώτηση για τη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, γιατί αν κατάλαβα καλά η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από τους Αγώνες χωρίς καν να απολογηθεί. Και θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Κούβελο ότι το μεγαλύτερο απόφθεγμα δικαιοσύνης από την αρχαία Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί είναι το: "Μηδενί δίκην δίκασες, αμφοίν μύθον ακούσης". Ο κ. Κούβελος άκουσε μόνο τη ΔΗΜ.ΑΡ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όχι την κυρία Παπαχρήστου. Η υπόθεση είναι εξοργιστική από πολιτικής άποψης γιατί είναι σφόδρα υποκριτική. Θυμηθήκαμε ότι είμαστε αντιρατσιστές με ένα κακό και ανόητο σχόλιο της αθλήτριας.

Είμαι εξοργισμένος και θεωρώ αδιανόητο αυτό που συνέβη. Αν σκοπός είναι να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός τότε θα καταφέρει το ακριβώς αντίθετο. Ρίχνει νερό στον μύλο του ρατσισμού, προσθέτει στην όλη εικόνα ένα σύμβολο αδικίας. Αυτό το κορίτσι είναι 20 χρονών παιδί το οποίο προπονείται τουλάχιστον 10 χρόνια και έρχεσαι και το καταδικάζεις "εις θάνατον" επειδή ανέβασε ένα σχόλιο στο twitter, το οποίο διέγραψε αμέσως και ζήτησε συγνώμη; Και αυτό υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα του ανθρωπισμού; Η κυρία Παπαχρήστου δεν είχε το δικαίωμα της απολογίας; Πρέπει να επιστρέψει στους Αγώνες και να αγωνιστεί. Όλα τα διεθνή Μέσα έπαιζαν τον αποκλεισμό και όχι το σχόλιο στο twitter. Ο κ. Κούβελος, προφανώς σε κάποιου είδους εξετάσεις αριστεροφροσύνης και θολοκουλτούρας έκανε πρώτο θέμα στα παγκόσμια Μέσα τον αποκλεισμό. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν ανέβαζε ένα ανέκδοτο για τους Ποντίους θα την αποκλείαμε από τους Αγώνες;»
Keywords
Τυχαία Θέματα