Θέλει περισσότερους μετανάστες

Μέσα σ' έναν κόσμο που τίποτε δεν έχει μείνει το ίδιο, μέσα σε μια παγκόσμια ατμόσφαιρα όπου βασιλεύει η αβεβαιότητα και ο διαμελισμός δυνάμεων, σ' ένα στάδιο όπου επικρατεί πλήρη σύγχυση για την οποία ευθύνεται, κυρίως, η νέα τεχνολογία, η Αυστραλία έχει τη μοναδική ευκαιρία, τον 21ο αιώνα να παίξει ρόλο ηγετικό, υποστηρίζει ένας από τους δυναμικότερους ηγέτες της Αυστραλίας στο χώρο των μίντια και όχι μόνο, ο Rupert Murdoch.

Σ'

ένα πυκνό και επιλεγμένο ακροατήριο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σίδνεϊ, ο βαρόνος των ΜΜΕ θα μιλήσει για το ρόλο που καλείται να παίξει η Αυστραλία στην παγκόσμια σκηνή, όπου «τα τελευταία χρόνια, με την ανατολή του νέου αιώνα, δεν έχουμε μόνο δει επαναστάσεις στον επικοινωνιακό και ταξιδιωτικό χώρο να εκμηδενίζουν σχεδόν τις αποστάσεις, αλλά και να ανατρέπουν τον παράγοντα μέγεθος στις διάφορες χώρες. Κοιτάξτε τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και το Χόνγκ Κόνγκ.

Όχι μόνο έχουν εξασφαλίσει μια αξιόλογη θέση στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας των ανοιχτών, ελεύθερων και δυναμικών αγορών τους, αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες χώρες σήμερα.

Η Αυστραλία μπορεί και θα πρέπει να γίνει ανώτερη από όλες αυτές».

Τρεις είναι οι παράγοντες, κατά τον κ. Murdoch, που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σ' αυτό: «Κατ' αρχήν οι αυστραλιανές αξίες. Γνωρίζω καλά ότι είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τις εγκαταλείψουμε. Διαφωνώ ριζικά μ' αυτήν την άποψη. Πιστεύω ότι όχι μόνο επιβάλλεται να τις διατηρήσουμε, αλλά να τις ενδυναμώσουμε με κάθε μέσον.

Ένας άλλος δυναμικός παράγοντας είναι η μετανάστευση, η οποία έχει τη δική της δυναμική και την προσθέτει σε κάθε οικονομία, χωρίς καμία αμφισβήτηση περί αυτού. Όταν μιλάμε για διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στην παγκόσμια σκηνή, η πολυεθνική μορφή του πληθυσμού αναμφίβολα είναι νευραλγικός παράγοντας.

Κύριος παράγοντας στο να επιβληθεί η Αυστραλία παγκόσμια, είναι με τα τρία κλειδιά που ανοίγουν πόρτες: του εμπορίου, της τεχνολογίας και των ελεύθερων αγορών».

Ο κ. Murdoch, στη συνέχεια θα τονίσει τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της χώρας, η πρόσβαση στην παιδεία όλων των πολιτών ανεξαιρέτως κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου.

«Σ' έναν κόσμο ανταγωνιστικό, όπως τον δικό μας, ένα παιδί που δεν έχει την ευκαιρία άρτιας μόρφωσης, είναι καταδικασμένο να είναι στο περιθώριο της κοινωνίας».

Τονίζοντας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Αυστραλίας ως μέγιστο παράγοντα στην εξέλιξή της και τη διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου στην παγκόσμια σκηνή, ο βαρόνος των μίντια, θα πει: "Η Αυστραλία βρίσκεται καθ' οδόν να αποβεί η πλέον πολυποίκιλη πληθυσμιακά χώρα του κόσμου. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα δεδομένου ότι όλο και περισσότερο θα εξαρτάται η οικονομία μας από το εμπόριο γεγονός που σημαίνει ότι όσο περισσότερα άτομα έχουμε με δεσμούς σε άλλες χώρες τόσο πλεονεκτικότερη αποβαίνει η θέση μας οικονομικά και πολιτισμικά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα