«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς,  αμέσως μετά την συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα  τήρησης όλων των δεσμεύσεων με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και

επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «ο ελληνικός λαός ματώνει άλλα ειναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ». Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας.Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ειλικρινείς τις συζητήσεις με την καγκελάριο, Α. Μέρκελ, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις των δυο ηγετών συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπογράμμισε την πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και οι δυο χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση». Επέμενε  στην αναγκαιότητα να ξανακερδίσει η Αθήνα την αξιοπιστία της.

Υπερασπίστηκε την πολιτική λιτότητας λέγοντας ότι τα πράγματα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο πρόσθεσε ότι στην Σύνοδο Κορυφής «θα πρέπει να συμφωνηθεί η μακροχρόνια προοπτική της Ευρώπης».

Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας για την παραμονή της στο ευρώ. Μάλιστα αναγνώρισε ότι πέρα από τα μέτρα λιτότητας απαιτείται να δοθεί και ένα έναυσμα για την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα