Θα προσμετρηθούν τυχόν απολυμένοι σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ

Το μέτρο της διαθεσιμότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισημαίνει ότι «οι λύσεις που πρέπει να δοθούν και τα κριτήρια που θα εδράζονται αυτές θα πρέπει να εμπνέουν στους πολίτες το αίσθημα της δικαιοσύνης». «Η κινητικότητα να αποσυνδεθεί από τη διαθεσιμότητα και να καταστεί μόνιμο αναπτυξιακό μέτρο», τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα
με πληροφορίες αποφασίσθηκε, εφόσον προκύψουν απολύσεις από την αναδιάρθρωση των Αμυντικών Βιομηχανιών και εφόσον η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι οι 4.000 - 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο δημόσιο με προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να αποχωρήσουν, τότε όλοι αυτοί να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.

Αναφορικά με το 2ο κύμα της κινητικότητας επιβεβαιώθηκε ότι αυτή θα προέλθει κατά κύριο λόγο από το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο υγείας ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης φέρεται να υιοθετεί πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού αλλά και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη αλλά συνεχίζεται όπως και η δουλειά μας», υπογράμμισε εξερχόμενος ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα