Όλα «ανοιχτά» στις συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το μεσημέρι της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου.

Το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο κυριάρχησε στις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών και του πρωθυπουργού.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν την τρόικα να μην δέχεται την πρόταση της κυβέρνησης για απομάκρυνση συμβασιούχων

από το Δημόσιο και να επιμένει στην απομάκρυνση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Σε σημερινές δηλώσεις του πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωνε: «Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από την Τρόικα για περισσότερες απολύσεις από αυτές που είχαν συμφωνηθεί».
Από την πλευρά του, μετά το πέρας της συνεδρίασης στο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε: «Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, αλλά συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η δουλειά μας».
Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί απόψεις, που υποτιμούν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών».

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρευρέθηκαν, εκτός των κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, οι Κυρ.Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Γ. Μιχελάκης, Ευ. Βενιζέλος, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα