«Θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει το Σύνταγμα»

Το θέμα της σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που ζήτησαν οι κκ Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης, Λαφαζάνης αλλά και η Φώφη Γεννηματά, η οποία απέστειλε, μάλιστα, σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκαλεί νέα αντιπαράθεση. Απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παυλόπουλος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων του Συντάγματος,
κατά το γράμμα και το πνεύμα τους. Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος προσθέτει ότι με δεδομένες τις «εξαιρετικά κρίσιμες» περιστάσεις για τη χώρα, προτίθεται να ακολουθήσει και τις διαμορφωμένες κοινοβουλευτικές πρακτικές, κίνηση που ερμηνεύεται ως πρόθεση να μην καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή καθώς και σε σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ είχε ασκήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να αποφύγει ή έστω να καθυστερήσει για μερικές ώρες την εκλογική αναμέτρηση.

Απαντώντας πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε από πότε η κα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος εκδίδει ανακοινώσεις και ως εκπρόσωπος της προεδρίας της Δημοκρατίας και επιμένει ότι το Σύνταγμα προβλέπει δύο συνεδριάσεις. Μία για τη διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί δε θέλει ο κ. Τσίπρας και η δεύτερη για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που δε δημιουργεί καμία καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα