Τεχνητή βαλβίδα για την καρδιά εγκρίθηκε στις ΗΠΑ

Εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ένα νέο σύστημα τεχνητής καρδιακής βαλβίδας που δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, το οποίο με τη χρήση καθετήρα και όχι με επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Το σύστημα ονομάζεται Medtronic CoreValve και σύντομα θα αρχίσει να τοποθετείται σε ασθενείς από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λογιόλα στο Ιλινόις.

Σύμφωνα με τη επιστημονική ανακοίνωση, η βαλβίδα φτάνει στην καρδιά μέσω καθετήρα που εισάγεται από τη βουβωνική χώρα και έτσι ο

πόνος που αισθάνονται οι ασθενείς είναι μειωμένος κατά πολύ.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στις δοκιμές του Medtronic CoreValve δήλωσαν ότι η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, ενώ ανέφεραν ότι η τοποθέτησή του βελτίωσε κατά πολύ τη συνολική τους κατάσταση, αφού πλέον ήταν σε θέση να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις.

Επίσης, τα ποσοστά των επιπλοκών που παρουσιάστηκαν ήταν πολύ χαμηλά, γεγονός που σύμφωνα με τον δρ Fred Leya, από την επιστημονική ομάδα, αποτελεί σημαντική καινοτομία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου, η κλινική δοκιμή της νέας τεχνητής βαλβίδας συνεχίζεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λογιόλα, σε ασθενείς που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους σε διάστημα ενός έτους.

Η ανακοίνωση του FDA αναφέρει ότι η νέα τεχνητή βαλβίδα είναι κατάλληλη για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή αορτική στένωση και βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση ή που είναι πολύ ευπαθείς για να υποβληθούν σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα