Ώρα Κυπέλλου

Παναθηναϊκός και Άρης μονομαχούν στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με μοναδικό σκοπό την κούπα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο νέο κλειστό γήπεδο στα " Δύο Αοράκια", στις 19.45 με τηλεοπτική κάλυψη από την Δημόσια Τηλεόραση.

Για τον Παναθηναϊκό η φετινή του παρουσία είναι η δέκατη συνεχής, αφού δίνει το «παρών» αδιαλείπτως από το 2005 έχοντας μάλιστα

πανηγυρίσει στοφινάλε των επτά από τις εννιά διαδοχικές προηγούμενες παρουσίες του.

Οι «πράσινοι» τονίζουν πως αν είναι συγκεντρωμένοι και δεν δώσουν δικαιώματα, θα φτάσουν εύκολα στον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Οι «κίτρινοι» πήραν βαθιάβαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου αλλά παρότι η απομάκρυνση από την ουρά της βαθμολογίας στην Α1 είναι ζωτικής σημασίας για το σύλλογο, η ιστορία και το βάρος της φανέλας επιτάσσουν να παλέψειγια όσες πιθανότητες του αναλογούν στον τελικό.

Για τον Άρη σηματοδοτείται η επιστροφή σε τελικό του Κυπέλλου μετά από εννιά χρόνια. Μάλιστα διεκδικεί τον τίτλο στην ίδια πόλη, το Ηράκλειο, και απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, με το 2005. Αυτή τη φορά οι «κίτρινοι» εύχονται η κατάληξη να είναι διαφορετική από εκείνη την ήττα με 72-68 στο κλειστό του Λίντο.

Οι Γιώργος Τανατζής, Χρήστος Καρακατσούνης και Χρήστος Παναγιώτου κληρώθηκαν (από την Παρασκευή) να διευθύνουν τον μεγάλο αγώνα. Και οι τρεις τους είναι η πρώτη φορά που θα «σφυρίξουν» σε τελικό Κυπέλλου, γιατον δε Τανατζή θα είναι και η… τελευταία, αφού στο τέλος της σεζόν αποσύρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα