Ταξίδι στο νησί του Πυθαγόρα

Στο ανατολικό Αιγαίο και σε... απόσταση αναπνοής από τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Σάμος περιμένει να την ανακαλύψετε και να την αγαπήσετε.

Το νησί του Πυθαγόρα μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη, καθώς τα βουνά εναλλάσσονται με πεδιάδες, οι παραλίες της είναι πανέμορφες, ενώ οι εμπειρίες που αφήνει στους τουρίστες μοναδικές.

Στους πρόποδες του όρους Κέρκης θα βρείτε το Σπήλαιο του Πυθαγόρα, τη σπηλιά που χρησιμοποιούσε ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός

όποτε ήθελε να απομονωθεί για να συλλογιστεί.

Κοντά στο Πυθαγόρειο επισκεφθείτε το Ναό της Ήρας από τους σπουδαιότερους της Ελλάδα, που η Unesco ανακήρυξε ως έναν από τους σημαντικότερους θησαυρούς της Παγκόσμιας κληρονομιάς.

Σε μικρή απόσταση το Ευπαλίνειο Όρυγμα, η σήραγγα που μνημονεύει ο Ηρόδοτος και κατασκευάστηκε από τον περίφημο μηχανικό Ευπαλίνο. Πρόκειται για ένα μεγάλο υδραγωγείο που κατασκευάστηκε το 550 π.χ. με μήκος 1036 μέτρα.

Επισκεφθείτε τον πύργο του Λυκούργου Λογοθέτη, του αρχηγού των επαναστατών της Σάμου το 1821, και τον πύργο του Νικόλαου Σαρακίνη, καπετάνιου στο στόλο του Τούρκου ναυάρχου Κιλίτζ Αλή Πασά.

Όσο για τα μπάνια σας; Τι να διαλέξετε; Τον Κάμπο Μαραθόκαμπου με τα 3 χλμ παραλία, τον Άγιο Νικόλαο με τις ταβέρνες δίπλα στο κύμα, το Μεγάλο Σεϊτάνι, όπου μπορείτε και να κάνετε μπάνιο με φώκιες Monachus monachus ή τον καλά προστατευόμενο ορμίσκο στο Ποσειδώνιο.

Οι ομορφιές της Σάμου πολλές, αλλά πολλά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμό του νησιού, όπως μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής.

Ολοκληρώστε τις διακοπές σας στη Σάμο με τους καταρράκτες στο Καρλόβασι Σάμου και συγκεκριμένα στη περιοχή Ποτάμι και κολυμπήστε στα κρύα νερά, αλλά και τους υγροβιότοπους του νησιού στο Μεσόκαμπο και τις λίμνες Γλυφάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα