ΤΑΙΠΕΔ: Νέο ενεργό στρατόπεδο στην Ρόδο

Ενεργό Στρατόπεδο των καταδρομέων στην Κάλαθο της Λίνδου στη ΡΟΔΟ και στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Θέρμη, προωθεί για πώληση το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα Γενικά Επιτελεία ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ενημερώθηκαν για τα πωλητήρια του ΤΑΙΠΕΔ, από τη σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκλήθη να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,

για το ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει «βγάλει στο σφυρί» του ΤΑΙΠΕΔ το στρατόπεδο των καταδρομέων στην Ρόδο. Η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου, ήταν αφοπλιστική και εξέπληξε τους πάντες.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε, ότι το ΥΠΕΘΑ έμαθε για την παραχώρηση, όχι μόνο του στρατοπέδου των καταδρομέων στη Ρόδο, αλλά και του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Θέρμη, από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ)!!

Μάλιστα, το στρατόπεδο στη ΡΟΔΟ, που πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ενεργό και εντάσσεται στον αμυντικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς ,καθώς σε αυτό στεγάζεται επίλεκτη Μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιοκτησίας του ΥΠΕΘΑ, ή να διαπιστωθεί, εάν υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν παραχωρηθεί για χρήση από το ΥΠΕΘΑ.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ επισημαίνεται ότι: «ο έλεγχος με μέριμνα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) καθίσταται δυσχερής , καθόσον ο Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής που αναφέρεται ως ταυτότητα του εκάστοτε ακινήτου, χρησιμοποιείται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίστοιχα το ΤΕΘΑ χρησιμοποιεί τον Αριθμό Κτηματολογίου ο οποίος δεν σχετίζεται με τον Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής του ΤΑΙΠΕΔ».

Μετά από αυτά, «τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει εφεξής να λαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, για περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων που, είτε είναι ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, είτε ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για κάλυψη αναγκών της Εθνικής Άμυνας». Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση στρατοπέδων στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Να προστατευθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου», έχουν τονίσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ερώτησή τους, και ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες, για το γεγονός ότι περιλήφθηκαν στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ στρατόπεδα.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα