Διαψεύδουν την σύλληψη υπόπτου

Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία της πόλης αυτής, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος. «Παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη

στο πλαίσιο (της έρευνας για) την επίθεση στον Μαραθώνιο», επισήμανε η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, λίγο μετά την μετάδοση από το CNN της πληροφορίας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βοστόνης, Μπράντι Ντονίνι-Μελανσόν, δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση στην Βοστόνη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN η εικόνα ενός υπόπτου που μεταφέρει μαύρη τσάντα εμφανίζεται στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενός πολυκαταστήματος κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης, ενώ στην αναγνώριση του φερόμενου ως δράστη πιθανότατα βοήθησαν και πλάνα ενός τοπικού καναλιού.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, όσο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις τα στοιχεία και τα κίνητρα του συλληφθέντος ούτε το αν αυτός σχετίζεται με τη διεθνή ή εγχώρια τρομοκρατία.

Επιπλέον δεν υπάρχουν νεώτερα σχετικά με τις μολυσμένες επιστολές με τη θανατοφόρο ουσία ρικίνη που απεστάλησαν από διεύθυνση του Τενεσί προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και δύο γερουσιαστές ούτε έχει διευκρινισθεί αν αυτές σχετίζονται προς τις επιθέσεις στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση του FBI, την οποία επικαλείται το Associated Press, οι επιστολές αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το να βλέπεις κάτι κακό και να μην το εκθέτεις είναι να γίνεσαι σιωπηρός εταίρος στη συνέχισή του». Ηπηγή αναφέρει ότι οι έρευνες επικεντρώθηκανστο εν λόγω καταζητούμενο πρόσωπο, μετάαπό ανάλυση βίντεο που ελήφθη από κάμερακλειστού κυκλώματος σε παρακείμενοπολυκατάστημα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα