Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία

Αποδεκτήέγινε στην Ολομέλεια τηςΒουλής η τροπολογία που είχαν καταθέσειαπό κοινού βουλευτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και των ΑΝΕΛ, σύμφωνα μετην οποία επαναλειτουργούν τα ναυπηγείατης Ελευσίνας, όπου βρίσκονται ημιτελήςτρεις πυραυλάκατοι του πολεμικούναυτικού.

ΟΥπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλοςμιλώντας από το βήμα της βουλής τόνισεότι 1000 εργαζόμενοι των

ναυπηγείων θασυνεχίσουν να εργάζονται κανονικά καισημείωσε ότι η συμφωνία - πλαίσιοδεσμεύει τον ανάδοχο να καταβάλλει όλατα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.Προανήγγειλε δε ότι η τροποποίηση τηςσύμβασης για τα ναυπηγεία θα έρθει άμεσαστη βουλή καθώς όπως είπε η κυβέρνησηείναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσειτην κατάσταση τόσο στα ναυπηγείαΕλευσίνας όσο και στο Σκαραμαγκά.

Παρέμβαση Σαμαρά

Πρωτοβουλία για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας έλαβε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από όλους ώστε τα ναυπηγεία να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας. Παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε και έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ώστε να σωθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης ευχήθηκε, για συμβολικούς λόγους όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραδώσουν την πρώτη πυραυλάκατο μια μέρα έστω νωρίτερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης, διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να παραδώσουν την πυραυλάκατο νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα