Τα «δώρα» του Μπίλ Κλίντον

Του Χρήστου Καπούτση

Η επίσκεψη του πρώην Πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, είναι μάλλον για καλό σκοπό. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία» στην οποία συμμετέχουν εξέχοντα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως επιχειρηματίες, δικηγόροι και επιστήμονες και μίλησε  στα πλαίσια εκδήλωσης της HellenicInitiative.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Bill Clinton, ο οποίος υποστηρίζει την Ομάδα Πρωτοβουλίας HellenicInitiative.

Ο σκοπός της  πρωτοβουλίας των Ελληνοαμερικανών είναι να αναστραφεί παγκοσμίως η αρνητική εικόνα της Ελλάδας.

Οι Ελληνοαμερικανοί ομογενείς, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ταμείο ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ως πρώτος στόχος είναι η συγκέντρωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ενίσχυση μεμονωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η χώρα μας έχει κατασυκοφαντηθεί τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή λάθη και παραλείψει των πολιτικών μας, που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο, διάφοροι χρηματοπιστωτικοί και τραπεζικοί κύκλοι, έχουν «φιλοτεχνήσει» μια πολύ κακή εικόνα για την Ελλάδα διεθνώς.

Αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία, αναστροφής του κακού κλίματος διεθνώς, που έχουν αναλάβει οι ελληνοαμερικανικοί  την υποστηρίζει και η Ελληνική Κυβέρνηση.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, να υποστηριχτεί από εξωελλαδικά κέντρα εξουσίας, ώστε να αποκτήσει μία δυναμική, εξωστρεφή εξωτερική πολιτική, η οποία να είναι συνολική και να μπορεί να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Αναμφίβολα, η  Ελλάδα έχει  συγκριτικά πλεονεκτήματα, και μπορεί να γίνει είναι ένας πολύ σημαντικός επενδυτικός προορισμός, για σοβαρούς όμως επιχειρηματίες και όχι για αεριτζήδες και  κερδοσκόπους.
Βασικό εργαλείο, κινητήριος δύναμη σε αυτήν την προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας που κάνει η χώρα μας, είναι η ομογένεια.  Η ελληνική ομογένεια, μπορεί να βοηθήσει, να αγκαλιάσει, να στηρίξει και να προωθήσει στις χώρες που τη φιλοξενούν (και είναι πολλές)  όλες αυτές τις προσπάθειες, που θα κάνει η Ελλάδα για την ανόρθωση της εικόνας της, την ανάκτηση του χαμένου διεθνούς κύρους της και για την προσέλκυση επιλογών οικονομικού ενδιαφέροντος.  

Η Ελλάδα, αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, αλλά συγκρινόμενη με τις γειτονικές χώρες, είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα, με τις καλύτερες υποδομές και  με στέρεο Δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι μία χώρα, που έχει τις δυνατότητες να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειες σε μια προβληματική περιοχή, όπως αυτή που ορίζεται από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα οποία τείνουμε να τα ξεχάσουμε,  λόγω της οικονομικής κρίσης και της αρνητικής προβολής που «απολαμβάνει» η πολύπαθη

Keywords
Τυχαία Θέματα