Ένταση στην πλ. Συντάγματος

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Χρυσή Αυγή, που επιμένει χωρίς να έχει νόμιμη άδεια να μοιράσει σήμερα το πρωί τρόφιμα, στην πλ. Συντάγματος, μόνο σε Έλληνες με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, προκαλώντας και έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Πριν από λίγο επικράτησε ένταση μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ανδρών της Αστυνομίας που απαγόρευσης σε φορτηγό- ψυγείο να ξεφορτώσει στην πλατεία Συντάγματος.

Μάλιστα έγινε και μικρή χρήση χημικών. Εξάλλου, κλειστή είναι από την Αστυνομία και η Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης στο λογαριασμό του στο facebook έγραψε: «Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος». Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα. «Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί». Yπέρ της στάσης του δημάρχου τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Keywords
Τυχαία Θέματα