«Υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε δυναμική κατάσταση»

«Για μια πρώτη συζήτηση ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης», έκανε λόγο κυβερνητική πηγή αναφερόμενη στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και αποτίμηση των μέχρι τώρα συναντήσεων στο εξωτερικό. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συζήτησε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους, η

κυβερνητική πηγή απάντησε ότι «αυτά θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες». Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης -πρόσθεσε-είναι να κλείσει «μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, σύντομα».

Σχετικά με το έκτακτο Eurogroup, η ίδια πηγή ανέφερε πως «δεν είναι κάτι που αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το περίμενε». «Προφανώς υπάρχει πίεση», όπως επισημάνθηκε, «αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση».

Αυτή την ώρα εξάλλου είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του Αμερικανού πρεσβευτή Ντέιβιντ Πιρς με τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητική διάψευση

«Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες που διακινούνται από δήθεν κύκλους του υπουργείου Οικονομικών», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου - διαψεύδοντας έτσι δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, στο οποίο μη κατονομαζόμενος κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να αποκλείει τη συναίνεση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας κατά το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας σε οποιαδήποτε συμφωνία σχετίζεται με το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα