Συσκέψεις λόγω τρόικας

Με ανοιχτά θέματα, όπως, των εσόδων και της έκθεσης της χώρας μας στην κυπριακή κρίση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσουν, για δεύτερη φορά το απόγευμα στο Μεγάρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος. Η Κυβέρνηση περιμένει την τρόικα και προσπαθεί να τρέξει στο μέτωπο που εκτιμά ότι θα δεχθεί τις μεγαλύτερες
πιέσεις, και αφορά στα προβλήματα φορο-εισπρακτικού μηχανισμού και τις χαμηλές επιδόσεις.

Το θέμα αυτό μάλιστα υπερβαίνει την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αφού η φορολογική μεταρρύθμιση είναι το κορυφαίο πλέον ζήτημα της δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά η τρόικα. Μάλιστα, η Κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων να στείλουν τις προτάσεις τους για τα φορολογικά, αφού θυμίζουμε ότι «dead line» για τη φορολογική μεταρρύθμιση είναι ο Μάιος.

Παραλλήλως ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με εγκύκλιο του, επιταχύνει τη διαδικασία του συμψηφισμού χρεών και της επιστροφής φόρου.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν την κυβέρνηση την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 7μμ.

Πάντως ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μετά το πέρας της πρώτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα