Συρία:150.000 συγκεντρώθηκαν σε κηδεία

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Ντούμα, κοντά στην συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, για να παρευρεθούν στην κηδεία 12 πολιτών που σκοτώθηκαν την αυγή και το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία των 12 μαρτύρων που σκοτώθηκαν την αυγή και το Σάββατο και την Κυριακή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο
αριθμός των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην κηδεία αυτή στη Ντούμα είναι «ο πιο υψηλός από την έναρξη της επανάστασης» κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καταλήγει.

 Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής το θάνατο 136 ανθρώπων και από τις δύο πλευρές στη Συρία, δηλαδή της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο επικεφαλής της αποστολής τους.

«Έχουμε αναφέρει 136 περιπτώσεις θανάτων (...) και σε αυτές περιλαμβάνονται και οι δύο πλευρές, η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση, και περιλαμβάνονται οι πρόσφατες εκρήξεις που σημειώθηκαν από την άφιξη των παρατηρητών στη χώρα», δήλωσε ο Σουδανός στρατηγός Μοχάμεντ αλ Ντάμπι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Ο αλ Ντάμπι σημείωσε επίσης ότι η βία στη Συρία «μειώθηκε σταδιακά» μετά την άφιξη των παρατηρητών στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο αλ Ντάμπι υπογράμμισε εξάλλου ότι όλος ο στρατιωτικός μηχανισμός αποσύρθηκε από τις συριακές πόλεις κατά τη διάρκεια της παραμονής των παρατηρητών στη Συρία.

«Το καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Αραβικού Συνδέσμου (...)», σημείωσε.

Ο ίδιος εξήρε εξάλλου την αποστολή για τη δουλειά της, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε λάθη, παρά τις επικρίσεις των ακτιβιστών της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατηγορούν την αποστολή των παρατηρητών ότι ευνοεί την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα