Συρία: Αιματηροί βομβαρδισμοί σε πόλεις

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί ήταν παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια κουρδική πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού, στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Δώδεκα Κούρδοι, εκ των οποίων οι 6 ήταν παιδιά, (...) σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων (...) στην πόλη Ταλ Αράν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο, το οποίο επισημαίνει επίσης ότι υπάρχουν 11 τραυματίες.

Η Ταλ Αράν βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπιού και κοντά στην Σφιρέ, μια πόλη

που ελέγχεται σε μεγάλο μέρος από τους τζιχαντιστές και δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα θύματα των σημερινών βομβαρδισμών ανεβάζουν σε 21 τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε ένα 24ωρο, καθώς άλλοι 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, είχαν χάσει χθες Πέμπτη την ζωή τους στην Ταλ Αράν και στα περίχωρά της από προηγούμενους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα σφοδρές μάχες ξέσπασαν χθες το βράδυ και μαίνονταν και σήμερα στην Ντέιρ αλ Ζορ, την μεγάλη πόλη της ανατολικής Συρίας, όπου τζιχαντιστές εκτέλεσαν σήμερα 10 στρατιώτες, την επομένη του θανάτου του στρατηγού της υπηρεσίας πληροφοριών του συριακού καθεστώτος Τζαμάα Τζαμάα.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν με σφοδρότητα σήμερα το πρωί την πόλη αυτή, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων και ζημιές σε σπίτια, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει έναν ακριβή απολογισμό των θυμάτων.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν μετά την προέλαση των ανταρτών στην συνοικία Ρασντίγια, την οποία ήλεγχαν μέχρι προηγουμένως οι δυνάμεις του καθεστώτος, όπου σκοτώθηκε χθες ο στρατηγός Τζαμάα Τζαμάα, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της περιοχής.

Στην ίδια συνοικία, μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αιχμαλώτισαν σήμερα 10 στρατιώτες, τους οποίους εκτέλεσαν στην συνέχεια, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ συνεχίζουν σήμερα να ασκούν πιέσεις για την διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης παρά τη διαίρεση πάνω στο θέμα αυτό στους κόλπους της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα ταξιδέψει εκ νέου στην Ευρώπη για να συζητήσει για την διάσκεψη αυτή, την λεγόμενη Γενεύη 2, που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι θα ξεκινήσει αύριο στην Αίγυπτο μια περιφερειακή περιοδεία για την προετοιμασία της ειρηνευτικής αυτής διάσκεψης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα