Σύντομα η έκδοση του Αμπού Κατάντα

Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο σήμερα απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο ριζοσπάστης ιερωμένος Αμπού Κατάντα για να ακυρωθεί η απόφαση των βρετανικών αρχών για την έκδοσή του στην Ιορδανία, προκειμένου να δικαστεί εκεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση του Κατάντα σχετικά με την σχεδιαζόμενη έκδοσή του στην Ιορδανία δεν μπορεί να επανεξεταστεί από την ολομέλεια του ΕΔΑΔ.

«Είμαι
ευχαριστημένη από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (….) Είμαι βέβαιη ότι βάσει των διαβεβαιώσεων που έχουμε λάβει από την Ιορδανία μπορούμε να βάλουμε τον Κατάντα σε ένα αεροπλάνο και μακριά από τη Βρετανία», δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ ο 51χρονος ιμάμης, που μάχεται για να αποφύγει την έκδοσή του στην Ιορδανία εδώ και μία δεκαετία, κατέθεσε σήμερα αίτημα σε βρετανικό δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει κι άλλο τις διαδικασίες έκδοσής του.

Ο ιορδανός ιμάμης έχει καταδικαστεί δύο φορές ερήμην στην πατρίδα του για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Το Λονδίνο θεωρεί ότι ο Κατάντα είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας και θέλει να τον εκδώσει στη χώρα καταγωγής του πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα