Συνεργασία PRAKSIS-Κέντρου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Η PRAKSIS, ως συνεργάτης της πρωτοβουλίας SOLIDARITY NOW στο Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, παρέχει χωρίς διακρίσεις σε κάθε ανασφάλιστο άτομο ιατρικές υπηρεσίες (λειτουργία γενικού και ψυχιατρικού ιατρείου, λήψη φαρμάκων) και κοινωνική υποστήριξη.

Κατά τους έξι πρώτους μήνες λειτουργίας του Κέντρου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά χίλιες εκατόν πενήντα τρεις (1.153) επισκέψεις
στις ιατρικές υπηρεσίες και την κοινωνική υπηρεσία της PRAKSIS.

Το 63% των εξυπηρετουμένων έλαβαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας. Πιο
συγκεκριμένα, έγιναν πεντακόσιες εξήντα επτά (567) επισκέψεις στο γενικό ιατρείο και εκατόν πενήντα εννιά (159) στο ψυχιατρικό ιατρείο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που εξυπηρετήθηκαν από το γενικό ιατρείο είναι Έλληνες υπήκοοι με ποσοστό 43,5%, ακολουθούν οι Πακιστανοί υπήκοοι με ποσοστό 11,5% και οι Αλβανοί υπήκοοι με 9,9%. Από το σύνολο των επισκέψεων στη δομή, τριακόσια πενήντα τρεις (353) περιστατικά έλαβαν δωρεάν φαρμακευτική αγωγή από το φαρμακείο της PRAKSIS, ενώ ογδόντα τρεις (83)
περιπτώσεις παραπέμφθηκαν σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη το επισκέπτονται καθημερινά συνάνθρωποι μας ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας κ.α., αποτελεί το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο του Solidarity Now στην Ελλάδα, και συνεχίζει να είναι δίπλα σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Κέντρο Αλληλεγγύης: Περιοχή Βαλαωρίτου, Λέοντος Σοφού 26 και Εγνατία, 1ος όροφος.

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00 και παρέχει υποστήριξη
κατόπιν ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.solidaritynow.gr
Τηλ: 2310-50 10 30 & 50 10 40
Keywords
Τυχαία Θέματα