Συνεδριάζει το υπουργικό

Ανακοινώνονται το πρωί της Πέμπτης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό, τα νέα οικονομικά μέτρα για την επόμενη τετραετία, εν μέσω σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και χαμηλών προσδοκιών για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο. Επίσης, αναμένεται να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και το Πολιτικό Συμβούλιο
του Κινήματος. Σε νέα κατηγορηματική διάψευση του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης  προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει η χώρα στις αγορές. Μήνυμα αισιοδοξίας του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Ο Ντομινίκ Στρός Καν δήλωσε ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την κρίση, παρότι αναγνώρισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι επώδυνη.


Οι συζητήσεις πάντως περί αναδιάρθρωσης  έχουν οδηγήσει  σε αλλεπάλληλα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεωκοπίας των πενταετών ελληνικών ομολόγων ενώ τα δεκαετή εμφανίζουν αποδόσεις της τάξης του 13%.

Την ίδια ώρα στο 15,1% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο από ποσοστό 14,8% που κατέγραφε το Δεκέμβριο του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα