Νέα διαρροή στα υπόγεια ύδατα

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στηβορειοανατολική Ιαπωνία, όπου έχει σημειωθεί το σοβαρότερο πυρηνικόατύχημα μετά από εκείνο στο Τσερνόμπιλ, ανέφερε εκτίναξη στα επίπεδαραδιενεργού καισίου και ραδιενεργού ιωδίου-131. Η καταμέτρηση σταυπόγεια ύδατα, στην περιοχή του εργοστασίου, είναι σημάδι πως η διαρροήεμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία, νερού, από τις εγκαταστάσεις τωναντιδραστήρων, συνεχίζεται.

Η αναφορά,
ήλθε σε μια περίοδο που η διαχειρίστρια εταιρεία προσπαθείνα βρει ασφαλή μέθοδο μεταφοράς περίπου 60.000 τόνων ραδιενεργού ύδατοςπου έχει συλλεχθεί από τους πύργους των αντιδραστήρων 1,2 και 3, πουβρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε κοντινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Ηαύξηση ξανά των επιπέδων της ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα,πιστοποιήθηκε μετά την εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εταιρεία ναεπαναλάβει τις μετρήσεις σε μια ποσότητα περίπου 660 τόνων πουαπάντλησε από υπόγεια χαρακώματα την Τετάρτη.

Ηνέα μέτρηση έδειξε συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου-131, που έφθανε τα400 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο, όταν η προηγούμενη καταγραφή, στις 6Απριλίου είχε δείξει συγκέντρωση της τάξης των 72 μπεκερέλ. Το δεραδιενεργό καίσιο εκτοξεύθηκε στα 53 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο. από τα1,4 της προηγούμενης μέτρησης.

Τοπρόβλημα της μεταφοράς της τεράστιας ποσότητας του ραδιενεργού ύδατοςαπό τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού θεωρείται επιτακτικό ναεπιλυθεί άμεσα διότι διαφορετικά δεν μπορεί να αντιμετωπισθείαποτελεσματικά ο κίνδυνος γενικευμένης έκλυσης ραδιενέργειας στηνατμόσφαιρα, ως αποτέλεσμα της τήξης των πυρήνων των αντιδραστήρωνεξαιτίας της μη λειτουργίας του συστήματος ψύξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα