Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανοίγει τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που αντικείμενο έχει τον χαρακτήρα της συλλογικής διαδικασίας που θα δρομολογηθεί για την αποσαφήνιση της στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος. Η εκκίνηση συλλογικών διαδικασιών κρίθηκε απαραίτητη μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή
για τα προαπαιτούμενα μέτρα. Με βάση την τελευταία ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, η Κεντρική Επιτροπή καλείται σήμερα να λάβει απόφαση είτε για τη διεξαγωγή συνεδρίου είτε εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο, και αφού κλειδώσει η συμφωνία που επιδιώκει η χώρα μας με τους εταίρους. Εναλλακτική πρόταση είναι η διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, προκειμένου η βάση να μπορέσει να τοποθετηθεί ποια θα πρέπει να είναι η διαχείριση μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου.

Στον αντίποδα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν προτείνει διαρκές συνέδριο το οποίο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες του. Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατέστη σαφές ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα εξετάσει και όποιες άλλες προτάσεις κατατεθούν από τα μέλη της.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει η κυβέρνηση του την απαιτούμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή «αλά κάρτ» στήριξη της κυβέρνησης με φαινόμενα καταψήφισης των κυβερνητικών προτάσεων από βουλευτές που την ίδια ώρα δηλώνουν, ωστόσο, ότι στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα