Στην Αθήνα η Βελκουλέσκου

Εν αναμονή της έλευσης στην Αθήνα της επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, ώστε να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Αμετάβλητος παρέμεινε ο ELA, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν απέστειλε στην ΕΚΤ αίτημα για αύξηση της ρευστότητας

προς τις Ελληνικές τράπεζες. Χθές, η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη.

Μία πολυσέλιδη έκθεση που παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν στο συμβούλιο του ΔΝΤ σημείωνε την αποτυχία των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν και τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία Λαγκάρντ παραδέχθηκαν την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης.

Την ίδια ώρα, σημαντικό τεχνικό πρόβλημα ενδέχεται να καθυστερήσει την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές.

Φορολογικά, δημοσιονομικά, ενεργειακά και αδειοδοτήσεις τέθηκαν επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων την Τετάρτη, αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όλες οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ακολουθήθηκε πλήρως η ροή του προγράμματος, ενώ οι θεσμοί επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, έκθεση-φωτιά έδωσε στην δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα