Συνεδρίαση της ΕΚΤ

Για την πορεία που θα ακολουθήσει έναντι της Ελλάδας πρόκειται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συνεδριάζει την Κυριακή, μέσω τηλεφώνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί «κατά πάσα πιθανότητα» την Κυριακή, δήλωσε τραπεζική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το δ.σ. της ΕΚΤ,

στο οποίο μετέχουν τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι 19 διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, λαμβάνει μεταξύ άλλων τις αποφάσεις για τη διατήρηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω έκτακτων δανείων.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μετά τη συνάντηση, οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα